06 - 422 31 522 ellen@skinbodymind.nl

Per dag hebben we heel veel bewuste gedachtes, dat gaat van de ene gedachte over in de volgende. Het gaat de hele dag door en dit zijn alleen onze bewuste gedachtes. Onbewust denken wij nog vele malen meer. Gelukkig zou ik zeggen, want als we al die onbewust gedachtes zouden meekrijgen wat zou er dan met ons gebeuren. Toch kun je je misschien ook voorstellen als er onbewust zoveel te denken is, welke schatten liggen daar dan opgeslagen?  Om daarachter te komen is hypnotherapie zeer geschikt. Hypnotherapie is een methode om de kracht en wijsheid van je onbewuste te benutten. Dat is ook direct het grote verschil met vele andere therapie vormen, waar vaak vooral een beroep gedaan wordt op je bewuste brein.

Ons onbewuste

In ons onbewuste zit heel veel wijsheid, het bewaart bijvoorbeeld al onze herinneringen en organiseert deze ook. Als je in staat bent om er contact mee te maken zal je de diepere oorzaak van je klachten en problemen ontdekken en dat niet alleen je onbewuste kan je ook helpen de antwoorden te vinden om jouw klachten en problemen op te lossen. Om jou te helpen om met je onbewuste in contact te komen gebruik ik hypnose, of ook wel trance genaamd. En denk nou niet direct, oh nee dat niet, ik ga niet als kip zonder kop rondlopen, zoals we vaak op tv hebben gezien. Nee mensen hypnotherapie heeft niets met toneelhypnose te maken.

Je bent vaker ‘onder hypnose’ dan je denkt!

Heb jij dat ook wel eens; je rijdt in de auto en maakt de dagelijkse rit naar je werk, opeens ben je er en bedenk je je dat je van de route ernaar toe eigenlijk niets hebt meegekregen. Toch ben je gestopt voor het stoplicht en heb je iedere keer de juiste afslag genomen. Of dat je helemaal wegdroomt in een goeie film of spannend boek. Je bent er wel maar ook weer niet, een soort dagdromen. Een dergelijke ervaring wordt een alledaagse of spontane trance genoemd. Prikkels van buitenaf zijn op dat moment even minder voelbaar. Je zet ze als het ware op een zijspoor. Dit type trance (hypnose) wordt gebruikt bij hypnotherapie. Je bent dan echt helemaal met je aandacht bij jezelf en de omgeving is minder belangrijk. De trance biedt tevens toegang tot het onbewuste waarin jouw herinneringen liggen, maar ook jou persoonlijk potentieel en je hulpbronnen. In trance komen er vaak beelden uit je onbewuste die je op het goede spoor van een oplossing brengen.

Behoud controle

Een veel voorkomende veronderstelling bij hypnose is dat je de controle kwijtraakt of dat deze ligt bij degene die je in hypnose brengt.

Dat beeld komt van de op tv geziene toneelhypnose. Bij therapeutische hypnose houd je volledig de controle over je zelf. Net als bij die rit naar je werk, jij was totaal in controle van je auto, alleen je gedachtes dwaalde af. Je doet dus niets wat buiten je wil ligt. Ieder moment kun je uit de trance stappen als jij dat wil. Tevens ben je je bewust van hetgeen er is gebeurd, als je weer uit trance bent.

Wanneer hypnotherapie?

Hypnotherapie is heel breed toepasbaar. Het is dan ook geschikt voor iedereen die last heeft van lichamelijke, psychische of sociale problemen. Zoals bijvoorbeeld:

  • Slaapproblemen
  • Je relatie loopt niet lekker
  • Verslavingen (bijv. eten of roken)
  • Ervaren van teveel stress of druk
  • Sombere buien of depressieve gevoelens
  • Niet los kunnen komen van dingen die je hebt meegemaakt
  • Moeite met contacten leggen of eenzaamheid
  • Lichamelijke klachten (bijv. pijn of last van eczeem)

Natuurlijk zijn dit maar een paar voorbeelden dus schroom niet om contact met me op te nemen om samen te kijken of hypnotherapie jou kan helpen.

Communiceren met je onbewuste

Ik vind hypnotherapie een hele mooie vorm van therapie. In plaats van de problemen of klachten te bespreken en met je brein te zoeken naar oplossingen, communiceert het onbewuste op vele manieren met ons. Zo kunnen er beelden ontstaan waarbij het bijna lijkt of je in een film zit, met de meest fantastische sets die je je kunt bedenken. Wat niet wil zeggen dat het allemaal pracht en praal is, want het kan ook zeker hard werken zijn. Misschien heb je al eens een visualisatie oefening gedaan, ook dan maak je je eigen “beelden” bij het verhaal, deze beelden komen ook uit je onbewuste. Als je nog nooit een visualisatie gedaan hebt zou je mijn 3 GRATIS visualisaties kunnen aanvragen om eens te ervaren hoe jouw onbewuste met je communiceert. Zie je duidelijke beelden in kleur, of zie je het beeld in zwart wit, zie je woorden, of hoor je de woorden in je hoofd. Dit zijn allemaal manieren zoals ons onbewuste met ons communiceert. Benieuwd wat jou onbewuste voor schatten bevat? Of nog vragen naar aanleiding van dit blog, neem dan contact met me op, ik help je graag.

lotus klein

Ontvang

3 GRATIS Visualisaties

 

Bijna klaar, vul hieronder je naam en email in en krijg toegang tot de 3 gratis visualisaties.

Je ontvangt de link in je mailbox! Veel plezier ermee.

Pin It on Pinterest

Deel Blog

Deel dit Blog met je vrienden